Tegenslag voor premier De Croo: "De verkoop van zijn inboedel zal hem misschien eindelijk uit zijn luchtbel doen komen"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) wordt in een blog van Kamerlid Theo Francken (N-VA) stevig onder vuur genomen.

Intussen zijn de dwangsommen die de overheid krijgt opgelegd omdat ze veroordeeld wordt voor het niet bieden van opvang aan asielzoekers die daar recht op hebben al opgelopen tot meer dan 280 miljoen euro.

"Elke dag komt er 240.000 euro bij. Miljoenen aan belastinggeld voor individuele asielzoekers", schrijft Theo Francken.

Fedasil en het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) kregen eerder al een deurwaarder over de vloer. Dat staat de premier nu ook te wachten.

Zijn kabinet heeft de deurwaarder een lijst met goederen moeten bezorgen die niet essentieel zijn voor de werking van de staat en bijgevolg in beslag genomen kunnen worden.

"De premier krijgt nu ook een openbare verkoop op zijn bord. De gerechtsdeurwaarder beschikt sinds vrijdag over de lijst van niet-essentiële goederen van zijn kabinet. Of De Croos espressomachine er ook op staat, is voorlopig onduidelijk."

"De verkoop van zijn inboedel zal hem misschien eindelijk uit zijn luchtbel doen komen. De confrontatie met de realiteit van de asielchaos zal keihard zijn", aldus Francken.

Lees het nieuws via de gratis app van Redactie24