Theo Francken trekt het niet meer: "Een nieuwe dag, een nieuw dieptepunt"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Kamerlid Theo Francken (N-VA) ergert zich blauw aan het huidige asielbeleid. Zeker nu er spullen van Fedasil openbaar verkocht worden en de opbrengst naar asielzoekers gaat.

"Een nieuwe dag, een nieuw dieptepunt", klinkt het op Franckens Twitter-account. "Vandaag was het zover: de openbare verkoop van de inboedel van Fedasil."

"Twee Eritrese jongemannen zijn naar België gekomen. Ze wilden asiel en moesten bed, bad en brood krijgen. Die hebben dat niet gekregen, zijn naar de rechtbank gestapt en hebben dwangsommen verkregen."

"En nu worden de spullen van Fedasil verbeurd verklaard om zo 100.000 euro of meer te krijgen als vergoeding."

"Win for life voor Eritrea, een absoluut verlies en een absolute afgang voor de Belgische regering. En een verlies voor de belastingbetaler. Want dat is natuurlijk allemaal geld dat jullie hebben betaald."

"Dit beleid kan zo niet verder. Het is echt een nieuwe afgang, na wat we deze week allemaal hebben meegemaakt. Er is nood aan een andere aanpak. Stop met die asielchaos en onverantwoordelijkheid, mevrouw de Moor en mijnheer De Croo en kies voor het Australisch model, want dit is onhoudbaar."

Ontdek nu de gratis app van Redactie24