Demir haalt verschroeiend uit naar De Croo: "Of gooi je Gwendolyn Rutten nog eens voor de bus?"

door: MRO
Alexander De Croo en Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) heeft verschroeiend uitgehaald naar premier Alexander De Croo (Open Vld). Ze deed dat nadat die kritiek uitte op haar tijdens een debat met N-VA-voorzitter Bart De Wever in VTM Nieuws.

Open Vld, de partij van Alexander De Croo, zat mee in de Vlaamse regering, maar toch spaart De Croo de kritiek niet. "Het is waar dat wij mee in die regering zaten maar waar de grootste problemen zijn, in onderwijs en leefmilieu, dat zijn uw ministers en u heeft Ben Weyts en Zuhal Demir gewoon laten doen", aldus De Croo.

Het is een uithaal die Zuhal Demir niet pikt. Op 'X' plaatst ze een compilatie van interviews met De Croo uit het verleden waarin hij pleit om het communautaire probleem aan te pakken, iets waar hij vandaag niet van wil horen.

"Alexander, toch. 'U liet Demir maar doen', zei je in VTM Nieuws. Weet u wat écht het probleem is? Dat men U zolang liet doen. Principes en beloftes overboord, chronische amnesie en het land de afgrond in", schrijft Demir.

"Mag het daarover gaan in plaats van mij als bliksemafleider te gebruiken? Alles wat ik Vlaams deed was immers met goedkeuring van uw partij. Of gooi je Gwendolyn (Rutten is minister in de Vlaamse regering, nvdr) nog eens voor de bus?"