Frank Vandenbroucke spuwt zijn gal: "Dat zijn de mensen die het verpesten"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

In navolging van viroloog Marc Van Ranst is ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke het beu dat een deel van de bevolking de coronamaatregelen aan de laars lapt.

"Het goede nieuws is dat 80% van de mensen zegt: wij begrijpen de regels. En ze proberen met alle moeite van de wereld die regels min of meer te volgen. De 20% die de regels niet willen begrijpen, verpesten het", zei Vandenbroucke (Sp.a) op Radio 1.

"Die gaan we een stuk forser aanpakken. We gaan veel strenger optreden wat betreft die lockdownfeestjes. Want dat zijn de mensen die het verpesten."

Boetes

Daarom zijn de boetes voor aanwezigen op lockdownfeestjes opgetrokken van 250 euro naar 750 euro. "Ik denk dat Marc Van Ranst gelijk had toen hij zei dat sommige mensen cowboy-gedrag vertonen. Die schrik je zelfs niet af met het risico op een boete van 250 euro", aldus Vandenbroucke.

"Voor veel mensen is 50 euro geweldig veel geld, omdat ze niet veel geld hebben. Maar er zijn spijtig genoeg mensen die het zich niet aantrekken, misschien geld genoeg hebben en zeggen: ik neem het risico. Dan is 250 euro niet genoeg. Ze verpesten als kleine minderheid wat de grote meerderheid van de mensen nauwkeurig en stipt probeert te doen."