"Geen burgemeester zal opdracht geven te handhaven als er één gast teveel is"

door: MRO
Bart Tommelein
Afbeelding bron: Photonews

De afgelopen weken was er heel wat te doen omtrent de handhaving van de strenge coronaregels tijdens de kerst- en nieuwjaarsdagen. Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, stelt nu dat er niet zal opgetreden worden als er één gast teveel aanwezig is.

"Mijn kerstwens: dat zo weinig mogelijk mensen hun buren verklikken als ze denken dat er een gast teveel uitgenodigd is. Dan moeten burgervaders die dit systeem uit totalitaire regimes gebruiken in 2021 eens nadenken over andere aanpak", stelt Ann Brusseel, directeur aan de Erasmushogeschool in Brussel, op Twitter.

Bart Tommelein (Open Vld), burgemeester van Oostende, kondigde eerder aan dat hij de maatregelen streng zal handhaven. Kort voor kerstavond klinkt hij milder in een reactie op Ann Brusseel.

"Eerlijk gezegd denk ik niet dat ook maar een burgemeester opdracht zal geven om te handhaven als er een gast teveel is. Zeker niet in deze omstandigheden. Mijn bekommernis ging en gaat vooral uit naar grote groepen mensen die bijeenkomen", aldus Tommelein.