Geen enkele Belg België nog binnen zonder coronatest? Jan Jambon geeft zijn mening

door: MRO
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Erika Vlieghe vindt dat iedereen die België binnenkomt uit een rode zone, ook Belgen die van een reis terugkeren, met een test moeten kunnen aantonen dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Nu moeten enkel niet-Belgen een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt niet onmiddellijk neen tegen het idee.

Dit voorstel onmiddellijk toepassen voor Belgen die tijdens de kerstvakantie naar het buitenland zijn vertrokken, vindt Jan Jambon wat te kort door de bocht. "Dan hadden we dat moeten zeggen toen ze op vakantie vertrokken. Ik denk dat we moeten bekijken wat daar technisch mogelijk is, maar als mensen vertrekken moeten ze ook wel weten onder welke manier ze kunnen terugkeren", vertelde hij in De Ochtend op Radio 1.

"Ik zeg niet automatisch neen tegen het idee want de cijfers evolueren nu gelukkig terug in de goede richting. Het zou heel erg zijn dat we met de impact van de kerstvakantie terug de verkeerde richting uitgaan."

Het is een voorstel dat volgens Jan Jambon kan besproken worden tijdens het volgende Overlegcomité. "We zullen dat in een Overlegcomité moeten beslissen. De adviezen van de experten worden goed bekeken en we proberen die goed in te vullen."