Alexander De Croo geeft update vanuit quarantaine

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo heeft voor het eerst gereageerd nadat hij noodgedwongen in quarantaine moest na een hoogrisicocontact.

De Croo en ministers Annelies Verlinden, Vincent Van Quickenborne, Ludivine Dedonder en Sophie Wilmès zitten allen in quarantaine nadat ze na een ontmoeting met de Franse premier Jean Castex te horen kregen dat die via zijn dochtertje besmet was geraakt.

"Maandag hebben we een vergadering gehad met de Franse premier. We hebben daar alle voorzorgsmaatregelen genomen op het gebied van afstand houden, mondmasker gebruiken...", vertelde De Croo op VTM.

Sms

"De Franse premier heeft hij per sms laten weten dat hij 's avonds een positieve test had afgelegd. Aangezien het om een vergadering van meerdere uren ging, moet men ervan uitgaan dat het uiteindelijk om een hoogrisicocontact ging."

"Ik zal woensdagvoormiddag een test afleggen. Dat garandeert dat er voldoende tijd is om goed te kunnen kijken of ik besmet ben met het Covid-19-virus, of niet."

"Tot het moment dat ik het resultaat heb, ben ik natuurlijk in quarantaine, hier bij mij thuis."

Van Quickenborne

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne was één van de overige aanwezigen op de vergadering. "Ik zat letterlijk naast de Franse premier. Ik heb tijdens de maaltijd ook met hem gepraat."

"We hebben strikt de regels die in de horeca gelden opgevolgd: aan tafel mag je je mondmasker afnemen. Maar aangezien hij op minder dan anderhalve meter van mij zat, en dat gedurende een klein uurtje, was dat een hoogrisicocontact."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24