Vandenbroucke heeft interessant nieuws: "Zo hoef je niet naar de huisarts als je denkt dat je Covid hebt"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke gaat een website lanceren waarop mensen die zich ziek voelen en denken dat ze corona hebben, terecht kunnen. Dit moet de huisartsen ontlasten.

"Wie zich een beetje ziek voelt en denkt dat hij Covid heeft, moet zich laten testen", benadrukte Vandenbroucke (Vooruit) op een persconferentie na afloop van het Overlegcomité.

"We nemen een batterij aan maatregelen om ervoor te zorgen dat de huisartsen niet bezwijken onder de last die dat meebrengt."

"Zo zal het vanaf volgende week mogelijk zijn dat iemand die zich wat ziek voelt en denkt dat hij Covid heeft, gewoon een website raadpleegt."

"Als het resultaat van de consultatie van die website is dat je je moet laten testen op corona, dan krijg je automatisch een code, waarmee je naar het testcentrum of de apotheker kan gaan. Je hoeft dan niet naar de huisarts."

Ziektebriefje

"Ik ben het overleg opgestart met de sociale partners zodat die persoon ook thuis kan blijven zonder medisch attest, tot bewezen is dat de test negatief is en die persoon weer gaat werken. Zodanig dat we de huisartsen in deze bijzondere omstandigheden ook niet moeten lastigvallen voor een ziektebriefje."

Download nu de gratis app van Redactie24