Georges-Louis Bouchez wijst naar de N-VA, Lachaert treedt hem bij: “Een onbegrijpelijke mislukking”

door: BVDO
Georges-Louis Bouchez MR
Afbeelding bron: Photonews

Georges-Louis Bouchez (MR) is niet de spreken over de annulering van Tomorrowland. Daarvoor wijst hij met een beschuldigende vinger naar de N-VA.

Het Overlegcomité maakte in het zomerplan ruimte om deze zomer in augustus grote festivals met 75.000 aanwezigen te organiseren.

Tommorowland reageerde opgelucht en wou een festival organiseren, maar dat was zonder de burgemeesters gerekend. Die wilden het festival niet laten doorgaan in hun gemeente en zetten het voorlopig on hold.

“De gedwongen annulatie van Tomorrowland is een onbegrijpelijke mislukking”, schrijft Bouchez op Twitter. “De organisatie heeft zoveel moeite gedaan. Onbegrijpelijk ook dat 2 NVA-burgemeesters de terugkeer naar vrijheid tegenhouden terwijl het Overlegcomité het nodige heeft gedaan. Zoveel mensen getroffen”, besluit de MR-voorzitter.

Egbert Lachaert deelde de tweet van Bouchez en heeft er een grote bezorgdheid bij. “Zeer te betreuren. Tomorrowland geeft ons land internationale uitstraling. Hopelijk zijn we het festival niet definitief kwijt.”

Ondertussen besliste Tommorowland om het festival hoe dan ook niet te laten doorgaan, ook al zou er later groen licht komen.