Iedereen denkt hetzelfde over studenten die spijbelen voor het klimaat

door: BVDO
Anuna De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag wordt er een nieuwe klimaatmars georganiseerd, maar veel mensen tonen net als minister Ben Weyts geen begrip voor het spijbelen.

Deze week vrijdag is er voor het eerst weer een klimaatmars. Wij vroegen onze lezers of ze het goed vinden dat jongeren tijdens de schooluren staken. Een greep uit de reacties...

“Volledig tegen. Dat ze Anuna De Wever eens hard aanpakken voor het opstoken van kinderen in plaats van haar te bepamperen.”

“Ouders zouden zich burgerlijke partij moeten stellen tegen die nu toch al meerderjarige Anuna om het aanzetten tot spijbelen door minderjarigen.”

“Nee, de opleiding van kinderen gaat voor. Ze hebben vrije dagen genoeg om iets kenbaar te maken! Dus geen gespijbel!”

“Er zijn zelfs scholen die het aanmoedigen of geen sancties geven als ze gaan spijbelen om te betogen. Wordt oogluikend toegelaten door overheid. Maar o wee als leerling een dag vroeger weg blijft op einde schooljaar omdat ouders enkele honderden euro's uitsparen op hun vakantie. Dan wordt de overheid boos. Twee maten en twee gewichten in mijn ogen.”

“Neen neen neen en de ouders zouden ook verantwoordelijkheid moeten nemen.”

“Hun opleiding is zo belangrijk en op straat zullen ze niet veel goeds leren.”

“Nee, dat ze staken op zondag. Waarom tijdens de schooluren?”

“Zeker niet. Dat ze dit in het weekend doen, maar niet tijdens de schoolperiode. En hopelijk dat ze gaan betogen dat ze hun afval niet achter laten. Zoals al is gebeurd. En dat noemen ze dan betogen voor het milieu.”

“Kunnen ze dat niet in het weekend doen? Zo verliezen ze geen lesuren.”

“Ze worden even goed gehoord in het weekend in de plaats van de weekdagen.”

“Ik begrijp niet dat de ouders ermee gediend zijn dat hun zoon of dochter daarvoor spijbelt. Ik had het alleszins niet moeten doen.”

“Kindergeld verminderen voor elke dag onwettig afwezig. Een betoging is onwettig want ze moeten op die dag naar school en ze zijn niet ziek.”

“Neen. Kinderen horen op de schoolbanken te zitten, niet op protestacties terwijl ze allen rotverwend zijn.”