Joe Biden kan de overwinning al ruiken: "Wees geduldig mensen"

door: MRO
Joe Biden
Afbeelding bron: Photonews

Het ziet er hoe langer hoe beter uit voor Joe Biden. De democratische presidentskandidaat zegt dat hij er een goed gevoel bij heeft.

"Wees geduldig, mensen. Stemmen worden geteld, en we voelen ons goed over waar we staan", schrijft Joe Biden op Twitter.

Het blijft bijzonder spannend. Joe Biden heeft op dit moment 253 kiesmannen achter zijn naam, Donald Trump 214. In de staten waar nu nog wordt geteld is het verschil bijzonder klein.

Er worden momenteel nog stemmen geteld in 6 staten en als Joe Biden er daar één of twee van wint, afhankelijk van het aantal kiesmannen voor die staat, dan is hij de winnaar van de presidentsverkiezing.

De campagneleider van Joe Biden gelooft dat de overwinning nakend is aangezien Biden in Pennsylvania (20 kiesmannen) Trump aan het inhalen is. Indien Biden in deze staat wint, dan heeft hij 273 kiesmannen achter zich en wordt hij de nieuwe president.

Intussen werd de vraag van Donald Trump om de telling stop te zetten in Pennsylvania en in Michigan voor beide staten afgewezen.