Jogger krijgt een boete van maar liefst 125 euro: “Ik begrijp er niets van”

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Serge Hanon werd tijdens het joggen staande gehouden door de politie en kreeg een boete van 125 euro gepresenteerd. De man wil de bekeuring niet betalen.

Serge Hanon ging afgelopen dinsdag lopen in het Waalse Cerfontaine waar hij al 30 jaar woont en jogt. Hij had een loop van 16 kilometer gepland, maar zag dat onderweg niet meer zitten en koos voor een korter traject.

“Daarom heb ik een kortere weg genomen en liep ik via een weg niet ver van de gewezen aerodroom van Cerfontaine”, zegt hij aan de kranten van Sudpresse. Iets verderop lag een boom dwars over de weg en kon hij niet meer verder. “Toen ik me omdraaide, stond daar een politiewagen. Er stapte een agent uit, de andere persoon in de auto bleef zitten. Ik moest mijn identiteitskaart afgeven en ik werd beboet.”

De weg was verboden, uit vrees voor stropers. “Omdat ik daar niets te zoeken had en het een verboden weg was. Maar er stond geen bord om dat aan te geven. Ik begrijp er niets van.”

De man maakte zich dan ook behoorlijk kwaad op de politieagent. “Maar ik ben toch niet de enige jogger die daar voorbij komt? Ik ben kwaad geworden, ja, maar wat had ik daar kunnen doen? Ik had alleen een walkman bij me.”

Tags joggen boete