Conner Rousseau krijgt ervan langs: "Instagram-poseur, de politieke versie van Acid"

door: STS
Conner Rousseau - Acid
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau moet stevige kritiek incasseren. Die is afkomstig van politiek journalist Rik Van Cauwelaert.

Van Cauwelaert reageerde op een artikel van De Morgen, waarin beschreven wordt hoe Conner Rousseau zijn vijf maanden in de luwte doorbracht. Dat gebeurde met een bezoek aan de kazerne van Dossin, consultancy, therapie en een neuscorrectie, schrijft de krant.

"Jongens, stop toch met dit soort onzin", foetert Van Cauwelaert op X, het vroegere Twitter. "Rousseau is de politieke versie van Acid. Wil men echt het bestuur van het land toevertrouwen aan een Instagramposeur?"

Wat gaat Conner Rousseau doen?

Snoeiharde kritiek aan het adres van Rousseau dus, die vorige week bekendmaakte dan toch terug te keren in de politiek. Racistische en seksistische uitspraken deden hem de das om als voorzitter van Vooruit, maar bij de verkiezingen op 9 juni zal hij toch van de partij zijn. Dat zal als lijstduwer zijn, in de provincie Oost-Vlaanderen.

De komende weken gaat Rousseau op 'luistertour' in verschillende gemeenten. "In heel Oost-Vlaanderen organiseer ik luisteravonden, kom ik op bezoek om met jullie in gesprek te gaan. Ik wil luisteren naar jullie. Horen wat jullie vragen, voorstellen en frustraties zijn. En dan leg ik uit hoe ik de orde op zaken wil zetten", legt hij uit op zijn website.

Rousseau heeft al aangegeven dat indien hij op 9 juni niet verkozen geraakt, het wat hem betreft over en uit is. Dan stopt zijn politieke carrière.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp