Maggie De Block moet kritiek slikken na uithaal: "Ze is haar eigen blunder vergeten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De uitspraken die Maggie De Block dit weekend in de Franstalige pers heeft gedaan over de virologen, vallen niet in goede aarde.

De voormalige minister van Volksgezondheid haalde hard uit: "De bevolking walgt van hun informatie en hun communicatie, het biedt geen enkel perspectief", zei ze onder meer (lees er hier meer over).

"Je moet maar durven", reageerde een misnoegde Marc Van Ranst op Twitter. Daar kreeg hij bijval van anderen. "Dit is toch wel echt ongelofelijk. Mevrouw 'het is wat het is - ik verbrand een strategische voorraad', gaat hier wat oordelen. Dit slaat werkelijk alles. De schaamteloosheid. De arrogantie. De wereldvreemdheid. De waanzin voorbij", schrijft Jeroen.

Mondmaskers

"Maggie is zeker haar eigen blunder vergeten met de mondmaskers... Ze heeft geen recht van spreken. Nu moet ik ook wel zeggen dat de mondmaskers toen als niet effectief werden beschouwd door de virologen. Waarom werd dit toen zo gecommuniceerd? Op aanvraag van de overheid?", vraagt Elke zich af.

"Maggie, hopelijk wordt u er nog op aangesproken over die maskers, weet u nog? En dan zomaar anderen verwijten, wel wel wel. Gestraft moet u worden, godverdomme! Marc Van Ranst, bedankt voor alles. Gelukkig hebben we mensen zoals u om iedereen te wijzen op hun burgerplichten", schrijft Rudy.

Bouchez

"Aan al dat gegooi met modder hebben we als bevolking zeker geen behoefte. Noch van de ene noch van de andere kant. Gelieve deze kleuterklas van grote gekrenkte ego's dan ook te stoppen en terug te keren naar het werken aan oplossingen", richt Tom zich tot zowel Maggie De Block, Marc Van Ranst en Georges-Louis Bouchez.