Meer details lekken uit over feestje Van Quickenborne: "Combi werd meermaals ondergeplast en dat is niet alles"

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Er komen meer en meer details aan het licht over het beruchte verjaardagsfeest bij Vincent Van Quickenborne. Die ontkent elke betrokkenheid.

Uit beelden die de VRT kon bekijken, blijkt dat er niet één keer, maar meermaals tegen de politiecombi werd geplast in de nacht van 14 op 15 augustus. Die stond nabij de woonst van Van Quickenborne geparkeerd om criminelen af te schrikken.

Er is door enkele genodigden drie keer tegen de combi geplast, om 20.39 uur, om 22.05 uur en om 00.02 uur, zo meldt de openbare omroep. Bovendien stapten twee personen in de combi. Ten slotte schopte nog iemand tegen de bumper van het politievoertuig.

En nog: "Minister Van Quickenborne komt rond 04.00 uur 's ochtends zelf in beeld, doet alsof hij plast en opent de combideur."

Van Quickenborne werd door de VRT om een reactie gevraagd en antwoordde als volgt: "Over de feiten zelf wil ik heel duidelijk zijn: ik wist daarvan niets, tot het in de pers is gekomen. Ik heb mijn huis niet verlaten tot ik de laatste gast uitgeleide heb gedaan, omstreeks 3.30 uur, tot zijn taxi er was."

"Men beweert ook dat ik stond te lachen toen ik naar mijn gsm aan het kijken was. Ik vind dat die interpretaties zeer verregaand zijn en niet stroken met de waarheid."