Meyrem Almaci heeft er geen schrik voor: “Zij zijn een partner voor ons”

door: BVDO
Meyrem Almaci - Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Groen zit voor het eerst sinds lang weer in de regering, maar heeft er met het vernieuwde sp.a van Conner Rousseau een enorme concurrent bij op links. 

De socialistische partij komt beetje bij beetje weer boven water. Conner Rousseau en Frank Vandenbroucke zijn daar de exponenten van op dit moment. 

Die revival is ook Meyrem Almaci van Groen niet ontgaan. “Het is goed dat langs progressieve kant de partijen het goed doen en wind in de zeilen krijgen”, vertelt Almaci aan Newsweek. 

Een concurrent is het dan ook niet. “Voor ons is de sp.a een partner, een progressieve partner. Dus in die zin ben ik in het algemeen hoopvol, omdat ik zie dat veel van de standpunten die progressieven naar voren brengen vandaag in het brandpunt staan van het debat en veel daarvan zijn groen en sociaal.” 

Iets wat ook in het beleid van Tinne Van der Straeten en Petra De Sutter duidelijk wordt. “Hetgeen wat ik belangrijk vind voor ons als groene partij, is dat groene DNA en dat ecologische DNA, dat dat ook door en door sociaal is. Dat is ook hoe we het hebben uitgedragen de afgelopen jaren en dat is ook wat we blijven doen.”