Egbert Lachaert wil het duidelijk maken: "N-VA heeft dat zelf gefnuikt"

door: STS
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert is het niet eens met de lezing van N-VA-voorzitter Bart De Wever over de regeringsvorming.

Lachaert ergert zich dat de VRT in het programma 'BDW', waarin De Wever gevolgd wordt door een cameraploeg, enkel diens kant van het verhaal belicht.

"Het zijn oude koeien, maar aangezien ?de VRT? zonder wederwoord de ene zijn kant van het verhaal belicht, zal ik het hier maar verduidelijken", schreef Lachaert op Twitter, alvorens de volgende opsomming te maken.

"1. Natuurlijk hadden wij aanvankelijk het plan om met N-VA een coalitie te vormen. De premier leveren was niet ons doel."

"2. Tijdens een kennismakingsronde met alle voorzitters werd hetzelfde gezegd aan iedereen. Dit is het gesprek dat in beeld kwam."

"3. Het gesprek dat ik ontkende is dat er in 2019 gesprekken waren. Hier gooit men dat door elkaar."

"4. Nadien werd Arizona en paars-geel geprobeerd met N-VA, zonder vraag om een premier te leveren. Arizona was ons kind trouwens, maar werd gefnuikt door N-VA zelf.

"5. Paars-geel liep daarna mis op de eis om de MR te laten vallen en de liberalen te splitsen. 6. Al de rest is geschiedenis."