Vlaams Belang reageert fors op toespraak: “Op welke planeet leeft die koning eigenlijk?”

door: BVDO
Koning Filip
Afbeelding bron: Photonews

Koning Filip hield donderdagmorgen samen met premier Alexander De Croo (Open VLD) de traditionele nieuwjaarstoespraak. Vlaams Belang is niet te spreken over deze vertoning.

De koning opende zijn toespraak met felicitaties voor de regering. "Op welke planeet leeft die koning eigenlijk?", vraag Barbara Pas (Vlaams Belang) zich af. “"Zulke uitspraken zijn niet alleen potsierlijk, maar ook zielig. Dit land bestaat uit twee democratieën die niet meer samen door één deur kunnen. Een regering die met haken en ogen aaneenhangt, zonder programma en zonder eensgezindheid." 

De koning meent zich te moeten verheugen over "een stevige ploeg" die zou werken "rond een gemeenschappelijk project" en dan nog wel "het resultaat van ons democratisch proces" zou zijn. "Dit tart elke verbeelding", aldus nog Pas. "Hoe wereldvreemd kan iemand zijn? Dit is niet alleen lachwekkend voor wie de werkelijke toedracht in dit land een klein beetje kent, maar ook meelijwekkend voor wie die woorden uitspreekt."  

Vlaams Belang is van mening dat premier De Croo (Open VLD) deze toespraak mee geschreven heeft en misbruik gemaakt heeft van het staatshoofd om het imago van de regering op te poetsen. 

“Het Vlaams Belang roept dan ook de vorst op uit zijn ivoren toren te treden. Als hij werkelijk bezorgd is om het vertrouwen van de burgers in de instellingen te behouden, zoals hij zegt, dan zou hij beter de werkelijkheid onder ogen zien in plaats van zijn wensen voor werkelijkheid te nemen", besluit Pas.