Meyrem Almaci is het kotsbeu: "Dagenlang opgeklopte hysterie en plat spektakel"

door: STS
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig Groen-voorzitter Meyrem Almaci looft haar partijgenote Petra De Sutter voor haar aanpak in de zaken rond bpost. De oppositie krijgt daarentegen een veeg uit de pan.

De Sutter stelde een plan van aanpak voor om de zaken op orde te krijgen bij bpost. "Ik wil dat de verhouding tussen bpost en de overheid weer duidelijker wordt. Dat actieplan heb ik alvast voorgesteld aan het parlement. Extra controle en andere regels voor gedetacheerden", liet de minister van Overheidsbedrijven weten op Twitter.

"Bpost moet verder orde op zaken stellen. Integriteit en deontologie moeten een centrale plek krijgen in het directiecomité. En door een claw back-clausule op te nemen in het contract van de nieuwe CEO, kunnen bonussen teruggevorderd worden, moest er fraude bewezen worden."

"Ik eis van de raad van bestuur om alle openheid te geven over de interne onderzoeken die lopen bij bpost. Bpost-voorzitter Hanard zal op 16 mei tekst en uitleg geven aan het parlement over de dossiers die onder vuur liggen."

Partijgenote Meyrem Almaci heeft lof voor de aanpak van De Sutter. "Het contrast tussen de kalme kracht van Petra De Sutter versus de - dagenlang opgeklopte - hysterie van sommigen is meer dan opmerkelijk. En eindigde vandaag op een stevige sisser."

"Ondertussen worden de wantoestanden bij bpost aangepakt. Doortastend beleid versus plat spektakel", aldus Almaci.