Minister Frank Vandenbroucke kondigt twee heel belangrijke beslissingen aan

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft twee belangrijke beslissingen bekendgemaakt.

Zo wil hij in de eerste plaats iets doen aan de bezorgdheid over een tekort aan geneesmiddelen in ons land. “Zaterdag hebben we een KB gepubliceerd dat ons toelaat een limiet in te stellen op de export in geval van onbeschikbaarheid, als het over essentiële medicijnen gaat, indien er haast mee gemoeid is. De groothandelaars-verdelers zijn verplicht eerst te leveren aan onze apotheken”, legde de minister uit bij LN24.

De minister heeft daarvoor ook beslist dat hij tijdelijk kan beslissen om export van bepaalde geneesmiddelen te verbieden om die in ons land beschikbaar te houden.

Vandenbroucke heeft ook een oplossing klaar voor het tekort aan huisartsen in ons land. “We gaan grote bedragen investeren in huisartsgeneeskunde, maar ook aan hervormingen op het vlak van organisatie werken. Tegen maart of april zullen er voorstellen op tafel liggen voor de versterking van de capaciteit.” Het zou zo zijn dat er financiële middelen vrijkomen om assistenten ter ondersteuning van de huisartsen aan te stellen.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24