Minister Pieter De Crem waarschuwt: “Staan voor moeilijke periode”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Donderdag was er weer een Nationale Veiligheidsraad. Premier Sophie Wilmès kondigde aan dat we onder meer weer met twee mogen gaan winkelen.

Voor die Nationale Veiligheidsraad was er veel te doen om de mondsmaskers. Er zouden éénduidige regels moeten komen, maar die bleven uit. Er kunnen ook nog steeds regionaal maatregelen genomen worden die afwijken van wat men nationaal beslist heeft.

En moeten we ook altijd een mondmasker op zak hebben? "Er is geen verplichting om een mondmasker op zak te hebben, maar ik kan het wel sterk aanbevelen", zegt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem aan VTM-Nieuws.

Veel mensen uit rode zones laten zich niet zomaar testen. “Het invullen van het formulier wordt goed ingevuld. Iemand die zich meer dan 48 uur in het buitenland is gebleven, moet in quarantaine. We zijn op kruissnelheid aan het komen om dit te kunnen controleren", vervolgt De Crem.

"De maatregelen hebben resultaat opgeleverd. Er is geen enkele optie om het nu los te laten. We komen voor een moeilijke periode te staan want veel mensen gaan weer met elkaar in contact komen. Ik roep aan iedereen op om die maatregelen te volgen."