Minister-president Jan Jambon fluit minister van eigen partij terug

door: BVDO
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaamse noodfonds reikte de lokale besturen extra middelen aan voor jeugd, cultuur en sport. Volgens minister van Sport Ben Weyts moest dit vooral sport ten goede komen.

87,3 miljoen euro maakte de Vlaamse regering vrij voor de ondersteuning van lokale cultuur-, jeugd- en sportorganisaties. Wat de lokale besturen daarmee deden, was niet vastgelegd, maar minister Ben Weyts (N-VA) drong aan om die “prioritair naar sport te laten gaan”.

Minister-president Jan Jambon (N-VA), ook bevoegd voor cultuur in de Vlaamse regering, fluit zijn eigen minister nu hard terug. Dat deed hij in het parlement als een antwoord op een vraag van Stephane D’Hose (Open VLD). “Er is geen oormerking en er is dus ook geen prioriteit voor sport”, aldus Jambon.

Volgens Jambon komen de uitspraken van Weyts er omdat er in een impactstudie vooral daarover gesproken wordt. “Daaruit bleek dat de noden bij sport het hoogst waren”, vult Jambon aan. Hij bevestigt nogmaals dat de gemeenten vrij kunnen kiezen wat ze met de centen doen.