Minister Van der Straeten over sluiting kerncentrales: "Dit komt met een kost"

door: MRO
Tinne Van der Straeten
Afbeelding bron: Photonews

Minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft bij Terzake op Canvas bevestigd dat alle zeven kerncentrales in ons land zullen sluiten en dat hier ook een prijskaartje aan vast zal hangen.

"Een realistische doelstelling is de doelstelling die Europa ons oplegt. Tussen 2030 en 2050 moeten wij een heel grote transitie doormaken. Als minister ga ik het kader creëren hoe we naar die klimaatneutraliteit gaan en dat is een heel grote verbouwing. Dat is eigenlijk zoals de verbouwing van uw huis. Eerst wordt het erger voor het beter wordt."

Er zullen gascentrales moeten worden gebouwd. "Dit komt met een kost, dat komt ook door die gascentrales die in elk geval nodig zouden zijn geweest", aldus Tinne Van der Straeten. "In elk geval gingen 5 kerncentrales dicht en er was nog discussie over die twee laatste kerncentrales. Die discussie is nu van tafel."

"De gascentrales gaan in ons land meer co2 uitstoten en tegelijkertijd ervoor zorgen dat elders meer vervuilende centrales er uit geduwd worden dus het netto effect zal in elk geval beter zijn."