N-VA niet opgezet met wat er in Brussel gebeurt: “Al voor vijfde keer uitgesteld”

door: BVDO
Brussel - Nieuwstraat - shopping - shoppen
Afbeelding bron: Photonews

De verplichte inburgering in Brussel, die volgende week vrijdag op 1 april van start moest gaan, zal worden uitgesteld naar juni.

De beslissing om uitstel te vragen werd unaniem genomen op de Conferentie van Burgemeesters, nadat verschillende gemeenten aangaven helemaal niet klaar te zijn om de verplichting uit te voeren.

De verplichte inburgering in Brussel is goedgekeurd in 2017 en moest op 1 januari 2020 een feit zijn. Na een vierde uitstel op twee jaar tijd beloofde Brussels Gezondheidsminister Alain Maron herhaaldelijk dat de verplichte trajecten zouden starten op 1 april.

Minister Maron bleef lange tijd hameren op 1 april als streefdatum, maar meldde tegelijkertijd dat sommige aspecten van het dossier pas in juni zouden klaar zijn. Dat geldt voor het sanctioneringssysteem, het portaal voor de nieuwkomers, maar ook voor de interface die de uitwisseling van persoonsgegevens tussen de taalgemeenschappen moet mogelijk maken.

“Ondertussen zijn we aanbeland bij het vijfde uitstel in nog geen twee jaar tijd, ondanks de uitdrukkelijke beloftes van Maron. Zoals gevreesd gaat het dus om niets meer dan een slechte aprilgrap”, klinkt het bij N-VA.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24