Nieuwe benoeming voor Maggie De Block schiet in verkeerde keelgat bij corona-expert: "Heeft ze nooit gedaan"

door: STS
Maggie De Block
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-politica Maggie De Block heeft een nieuwe belangrijke functie, en dit bij de Europese vleugel van de Wereldgezondheidsorganisatie. Maar daar komt kritiek op.

"Maggie De Block wordt op vraag van WHO Europa voorzitter van de nieuwe adviesgroep 'One Health'", laat de woordvoerder van de Open Vld Kamerfractie via Twitter weten.

"Daarbij wordt gezondheidsbeleid integraal benaderd vanuit mens, dier en omgeving en de onderlinge interactie. Ze zal daarbij nauw samenwerken met Hans Kluge (de Belgische arts die regionaal directeur is bij WHO Europa, red.)."

Kritiek

"Er moet op gewezen worden dat zij nooit een wetenschappelijk artikel over One Health gepubliceerd heeft en dat als voormalig minister van Volksgezondheid zij geen enkele significante bijdrage aan dat onderwerp kan claimen", reageert microbioloog Emmanuel André.

"Als de WHO aan geloofwaardigheid wil winnen, zouden ze moeten starten met transparante processen voor het aanduiden van adviseurs. One Health is zo'n belangrijk onderwerp, dat het niet gezien zou moeten worden als een opportuniteit om politici te recycleren. One Health verdient toewijding, visie en expertise."