Populair ingrediënt dat we allemaal gebruiken wordt nu afgeraden door Wereldgezondheidsorganisatie

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) doet een belangrijke aanbeveling. Er wordt aangeraden om geen gewoon keukenzout meer te gebruiken, maar kaliumzout. Dat verhoogt de bloeddruk niet.
Michaël Sels, diëtist aan het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, reageerde op VRT 1 op het nieuws. "De Wereldgezondheidsorganisatie had nog geen standpunt ingenomen over kaliumchloride, over deze nieuwe soort van zout", zei hij.
"Nu zegt de WHO dat het veilig is om te gebruiken en dat het een strategie kan zijn om minder natrium in je dieet te hebben. En het is net het natriumstukje in keukenzout dat een nadelig effect op onze gezondheid kan hebben. Denk aan een hoge bloeddruk, waar een aantal risico's aan verbonden zijn."
Kaliumzout niet geschikt voor nierpatiënten
Kaliumzout is gewoon te koop in de supermarkt. Er is wel een belangrijke zaak om rekening mee te houden als je hiermee gaat koken. Dit is namelijk niet geschikt voor nierpatiënten.