Politici reageren vol afschuw na aanval op VRT-gezicht: "Triest en niet te tolereren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Verschillende politici hebben op sociale media hun afkeer uitgesproken over hetgeen VRT-journalist Riadh Bahri overkomen is.

Bahri maakte in Brussel een wandeling met zijn hond, toen hij het slachtoffer werd van homofoob geweld. Hij kreeg rake klappen en werd bestolen. Lees er hier meer over.

"Onbegrijpelijk. Onaanvaardbaar. Hou je haaks, Riadh. En stop nooit met in jezelf te geloven", schreef Annelies Verlinden op Twitter.

"Triest en niet te tolereren. Gisteren, vandaag en morgen niet", stelt Hilde Crevits. "Elke dag luidop blijven herhalen: voor geweld en discriminatie is er in dit land géén plaats, punt."

Bart Somers

"Onaanvaardbaar. Daders opsporen aan de hand van camerabeelden en kordaat straffen", vindt Bart Somers. "Geen millimeter toegeven aan eender welke vorm van (holebi)geweld. De vrijheid van één is de vrijheid van ons allen. Ons hoogste goed. Veel sterkte, Riadh!"

"Goed dat Riadh dit bekendmaakt, zodat we allemaal kunnen meewerken aan het stoppen van dit onaanvaardbaar geweld en discriminatie", schreef Joachim Coens.

Petra De Sutter

"Dit is onaanvaardbaar. We moeten homohaat luid en duidelijk blijven veroordelen, bij elk incident", vindt Petra De Sutter. "Dat je geviseerd en aangevallen wordt omwille van wie je bent, is verwerpelijk. Aan wie slachtoffer wordt of getuige is van geweld, doe aangifte. Goede moed en beterschap, Riadh."

"Fucking hell, ik word hier zó kwaad van. Niet opgeven Riadh", schreef Gilles Verstraeten. "Ze willen niet liever dan dat we ons opnieuw verstoppen of stomweg vertrekken. Sterkte en hou de moed erin. Omring u goed en rust wat uit als je kan. Ik weet wat zoiets doet met een mens. Veel liefde."

"Nee toch, Riadh. Sterkte", schreef Valerie Van Peel.

Vincent Van Quickenborne

"Courage, Riadh. Er is te veel homofobie in onze samenleving. Onaanvaardbaar", stelt Vincent Van Quickenborne. "Het is nu aan politie en Justitie om de daders te vatten en vervolgen. Voor het parket is dat een prioriteit. Met het nieuw strafwetboek komt er strafverzwaring voor feiten gepleegd omwille van seksuele geaardheid."