Premier De Croo onder zware druk: “Van Quickenborne moet woord houden of opstappen”

door: BVDO
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Volgens de politiebonden VSOA, NSPV en ACV heeft de minister gelogen in het parlement en woordbreuk gepleegd over het behoud van de eindeloopbaanregeling.

Vlaams Belang steunt de eis van de vakbonden en roept minister Van Quickenborne (Open VLD) ter orde. "Een gegeven woord moet men houden", zegt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang). "Als een minister dat niet doet en achteraf ook nog eens liegt over zijn betrokkenheid, moet hij opstappen."

Politieagenten kunnen volgens de regeling vanaf 58 jaar stoppen met werken en 75 procent van hun loon behouden. In september vorig jaar werd een akkoord gesloten om de regeling grotendeels te behouden. Maar toch werd de regeling geschrapt tijdens de begrotingsonderhandelingen.

Kamerlid Ortwin Depoortere ondervroeg Van Quickenborne al meermaals in de Kamer over de kwestie en de onvrede bij de politiebonden. De minister blijft echter beweren dat hij niks te maken heeft met de afspraken die werden gemaakt en trekt zijn handen van het dossier af.

"Het Vlaams Belang schaart zich volledig achter de politiebonden", zegt Depoortere. "De onvrede is meer dan terecht. Onze politiemensen zetten zich dagelijks in voor onze veiligheid, maar worden door deze regering als lastpakken beschouwd."

Depoortere roept Van Quickenborne op om "zijn woord te houden of op te stappen" en kondigt aan premier Alexander De Croo (Open Vld) hier ook over te zullen ondervragen. "Een gegeven woord moet men houden", besluit het Kamerlid. "Als een minister dat niet doet en achteraf ook nog eens liegt over zijn betrokkenheid, moet hij opstappen."