PVDA ziet "dagelijkse bron van ergernis voor mensen" nog erger worden

door: STS
Raoul Hedebouw
Afbeelding bron: Photonews

Bij de NMBS en spoorwegbeheerder Infrabel gaan de komende tien jaar 2.000 jobs verdwijnen. De PVDA is daar niet over te spreken.

"De spoorwegen zouden juist een prioriteit moeten zijn om de uitdagingen op het vlak van klimaat en mobiliteit op te lossen", vindt PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw.

"Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) belooft meer treinen, maar wie zal ze laten rijden als er zoveel banen worden geschrapt?"

"Sinds begin dit jaar werden elke maand tussen de 2.700 en 4.000 treinen afgeschaft. Een triest record en een dagelijkse bron van ergernis voor de treinreizigers. Met plannen om nog eens 2.000 banen te schrappen, lijken de minister en de CEO's van de spoorwegen niet te beseffen hoe nijpend de situatie is. Op welke planeet leven zij?"

"De reizigers eisen een betere dienstverlening, treinen die op tijd rijden en meer treinen. De vakbonden pleiten voor 4.000 extra banen om de dienstverlening nu en in de toekomst te garanderen. De minister moet deze plannen weer opbergen. Anders zal hij de treinreizigers, het spoorpersoneel en ook de PVDA op zijn weg vinden", zegt Hedebouw.

Ontdek nu de gratis app van Redactie24