Rellen in Frankrijk waaien over naar België: Premier De Croo reageert

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

In Frankrijk zijn er intussen al vier nachten met rellen geweest nadat de 17-jarige Nahel dinsdag werd doodgeschoten door de politie. Ook in Brussel is de sfeer gespannen en werden relschoppers opgepakt. Premier Alexander De Croo (Open Vld) reageert.

In Frankrijk raakten al enkele honderden agenten gewond bij de rellen. In Parijs en enkele andere steden werd brandgesticht, vernielingen aangebracht en geplunderd. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werden zowat 1.000 relschoppers opgepakt.

De rellen waaien over naar België. Vooral in Brussel is het onrustig, maar ook in Luik. HLN meldt dat afgelopen nacht zo'n 100 personen preventief aangehouden werden in Brussel en 30 in Luik. 

Premier Alexander De Croo benadrukt dat België niets te maken heeft met de rellen in Frankrijk en dat hij de politie steunt om de orde te handhaven.

"Wat er gebeurt in Frankrijk, daar hebben wij eigenlijk niets mee te maken in ons land. Dat soort relschopperij kunnen we niet aanvaarden. Mijn volledige steun aan de Brusselse politie om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de zaken rustig blijven in ons land", aldus De Croo in 'Het journaal' op VRT.