Raoul Hedebouw haalt uit naar Melissa Depraetere: “Hoe kan je zoiets zeggen?”

door: BVDO
Melissa Depraetere
Afbeelding bron: Photonews

De PVDA stelde zondag haar verkiezingsprogramma en haar speerpunten voor de kiescampagne voor. In totaal heeft de partij 1309 voorstellen, verdeeld over 66 hoofdstukken.

De linkse partij zet in op vier prioritaire thema's: eerlijke belastingen, koopkracht, een sociaal klimaatbeleid en de strijd tegen de graaicultuur. De verschillende kopstukken van de partij, onder wie Peter Mertens, Sofie Merckx en Jos D'Haese, stelden de speerpunten voor.

De PVDA baseert haar speerpunten op haar Grote Bevraging van de voorbije maanden. Van eind september tot begin februari vroegen ze de mening van 104.098 mensen.

“De resultaten zijn een enorme rijkdom. Veel mensen willen een alternatief en zijn bereid zich daarvoor in te zetten. Onze bevraging is een echte democratische krachttoer. We zijn er bijzonder trots op”, aldus Raoul Hedebouw.

Hij haalde tijdens zijn toespraak ook stevig uit naar Melissa Depraetere, de voorzitster van Vooruit die tegen een miljonairstaks is en een coalitie met de N-VA wil vormen. Ongezien voor Hedebouw.

“Hoe kan een linkse partij zoiets zeggen? Als we rechts en extreemrechts willen bestrijden, dan moeten we links versterken, niet de N-VA achterna lopen. Wij zijn vandaag in Vlaanderen de locomotief op links. En ik reik de hand aan Vooruit, zodat die partij weer van richting kan veranderen.”