Sihame El Kaouakibi heeft opvallende boodschap na zelfmoordpoging Bart De Pauw

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Sihame El Kaouakibi heeft naar aanleiding van de zelfmoordpoging van Bart De Pauw een videoboodschap ingesproken en op Instagram gepost.

"Ik heb me nooit uitgelaten over de zaak Bart de Pauw maar ik wil mij nu wel uitlaten over de mens Bart De Pauw", zegt El Kaouakibi.

"Het bericht is net binnengekomen dat hij opgenomen is in het ziekenhuis wegens een poging tot zelfdoding. Zijn vrouw spreekt over een combinatie van verdriet, schaamte en boosheid die hem zover heeft gedreven."

"En als mens, als persoon die zelf gecanceld werd, kan ik meespreken over de negatieve impact op iemands leven."

"In behandeling gaan, omgaan met donkere gedachten, is niet evident. Dat is een heel lange en moeilijke weg."

"Ik vind het gek dat wij als maatschappij zover zijn doorgeslagen. Het cancelen was bedoeld als middel voor verantwoordelijkheid, sociale rechtvaardigheid. Dat is prima, maar neem gewoon ook mee dat het ook kan leiden tot reputatieschade, emotionele stress, financiële stress en sociale isolatie, of erger. Dat het mensen kan drijven tot iets erger."

"We zijn doorgeslagen naar een situatie dat wanneer een publiek persoon valt, we volop gaan natrappen, zonder na te denken over de impact op die persoon, op zijn op haar welzijn en zijn of haar omgeving. Een heel eenvoudige boodschap: denk alstublieft na over de impact van uw boodschap op iemands leven."

"Ik wens Bart, zijn vrouw, zijn gezin en zijn familie heel veel rust en moed toe."

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op Zelfmoord1813.be.