Tragisch: Meisje (14) stapt uit het leven: "Wisten niet dat het zo slecht ging"

door: STS
Mia
Afbeelding bron: The Sun

Een tiener heeft zichzelf van het leven beroofd. Het meisje was drie jaar lang het slachtoffer van pesterijen. Bovendien circuleerden er op school naaktfoto's van haar.

De 14-jarige Mia ging naar school in Kenton, een wijk in de regio Groot-Londen. Ze werd zowel persoonlijk als online gepest door een groep jongens. Die hadden een Snapchat-groep waarin ze met haar spotten en waarin ze naaktfoto's van meisjes vanop school postten.

Het tienermeisje kon de pesterijen niet meer aan en beroofde zich van het leven. Ze werd op 12 maart 2021 dood aangetroffen bij haar thuis. Nu loopt er een onderzoek naar haar dood.

Volgens leerlingen moesten de leerkrachten op de school op de hoogte geweest zijn van de pesterijen, maar ondernamen ze niets om ze te stoppen. Een leerling vertelde tijdens een hoorzitting in de rechtbank dat de groep jongens het slachtoffer pestte en dat ze nog steeds andere leerlingen pesten.

Ook kwam aan het licht dat de Snapchat-groep uit meer dan 60 jongens van de school en mogelijk andere scholen bestond. Ze lachten daarin met vrouwelijke leerlingen en deelden foto's waarbij hun gezicht was geplakt op de naakte lichamen van pornosterren. Ze zetten meisjes ook onder druk om naaktfoto's door te sturen en deelden die dan met klasgenoten.

De vader van het slachtoffer vertelde: "Op de laatste avond van Mia's leven zaten we aan tafel te eten, en ze vertelde ons dat ze een moeilijke week had gehad. Ik was verbaasd, want ze was maar één dag terug naar school geweest. Ik realiseerde me toen niet hoe slecht het met haar ging."

Het onderzoekt wordt voortgezet, meldt The Sun.

Wie met donkere gedachten kampt of met vragen zit over zelfdoding, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 en op de website Zelfmoord1813.be.