Staatssecretaris Sammy Mahdi neemt nieuw besluit rond neutrale zone

door: BVDO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

De neutrale zone in de buurt van het Sint-Katelijneplein in Brussel gaat definitief dicht, zo heeft staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) beslist.

De neutrale zone aan het Sint-Katelijneplein in Brussel werd opgericht voor de hongerstakers. Zij konden er informatie krijgen over een mogelijke regularisatie.

De hongerstakers konden er informatie krijgen en dan een individuele aanvraag indienen. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft nu beslist de zone definitief te sluiten, ook voor hongerstakers.

Volgens Mahdi hebben de hongerstakers tijd genoeg gekregen om langs te komen. "Dit heeft zijn nut bewezen, de hongerstaking is gestopt. Na overleg deze week tussen de vertegenwoordigers van de hongerstakers en de Dienst Vreemdelingenzaken is aangegeven door hen dat de neutrale zone niet open hoeft te blijven", klinkt het bij het kabinet van Mahdi.

Nadat de neutrale zone opging bleek dat veel mensen langskwamen voor regularisatie, ook al hadden zij niks te maken met de hongerstaking.