Staatssecretaris stevig onder druk gezet: “Met Mahdi meer kans op regularisatie”

door: BVDO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Volgens de advocaten van L’Union des Sans-Papiers hebben migranten veel meer kans op regularisatie nu Sammy Mahdi (CD&V) staatssecretaris op Asiel en Migratie is.

De Begijnhofkerk in Brussel blijft bezet door migranten zonder papieren. “Advocaten van L’union des sans-papiers zeggen aan betogers in Begijnhofkerk blijkbaar dat ze ‘met Sammy Mahdi meer kans maken’ op regularisatie”, schrijft Mahdi erover op Twitter. “Advocaten die hun klanten voorliegen en valse hoop geven. Triest.”

Mahdi zegt dat de regularisatie er hoe dan ook niet komt en er dus een einde moet komen aan de bezetting. “Dát is de reden waarom ik hierover al dagen fel communiceer. Voor sommigen te hard, maar zonder de duidelijkheid die ik verschaf, zal bezetting van Begijnhofkerk duren tot 2024.”

Mahdi wil niet toegeven aan de druk die sommige organisaties proberen uit te oefenen. “Regels zijn regels. Wat niet betekent dat er nooit nood is aan individuele regularisatie. Geval per geval oordelen. Want het beleid moet en zal naast kordaat, ook menselijk zijn en oog hebben voor specifieke gevallen.”