Terroristische aanslag in Wenen: Dit is wat we weten

door: MRO
Oostenrijkse politie
Afbeelding bron: Spitzi-Foto / Shutterstock.com

Wenen is maandagavond opgeschrikt door een terreuraanslag. Daarbij zijn meerdere gewonden en minstens drie dodelijke slachtoffer gevallen. 

Update: Er zou een vierde slachtoffer overleden zijn.

Een van de daders is door de politie doodgeschoten. Hij was een aanhanger van IS. Er zijn nog andere daders op de vlucht.

Maandag was de laatste dag voor de lockdown en dus de laatste avond dat mensen een cafe konden bezoeken. Daar hebben de terroristen wellicht rekening mee gehouden. 

Er is niet enkel geschoten nabij een synagoge, maar er werd in het wild geschoten naar mensen die op terrassen zaten.

Autoriteiten hebben intussen bevestigd dat het niet om één aanval ging, maar dat er op 6 verschillende plaatsen werd toegeslagen.

Er werden meerdere schoten gelost in de Oostenrijkse hoofdstad. Er is sprake van meerdere daders, politie riep mensen op om binnen te blijven. Eén van de daders werd gearresteerd. 

Volgens de eerste meldingen zou de terreuraanslag hebben plaatsgevonden in een synagoge, maar die zou al gesloten zijn geweest op het moment van de schoten.

Oostenrijkse media maken op dit moment al melding van 7 dodelijke slachtoffers, waaronder één agent die aan zijn verwondingen zou zijn overleden. 

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken spreekt van een gecoördineerde terroristische aanval.