Nicole de Moor geeft toe: "Dat is echt een probleem in ons land"

door: STS
Nicole de Moor
Afbeelding bron: Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor erkent dat er in België een probleem is wat betreft mensen die hier onwettig verblijven. Dat was bijvoorbeeld ook het geval bij de terrorist die maandagavond in Brussel toesloeg.

Abdesalem Lassoued kreeg in maart 2021 al het bevel om het Belgische grondgebied te verlaten, maar deed dit niet. Hij verdween onder de radar.

Intussen werden zijn gedachten steeds radicaler, met de moord op twee Zweedse voetbalsupporters als triest gevolg.

"We hebben in dit land echt een probleem rond onwettig verblijf. We hebben daar de afgelopen decennia ook veel te vaak onduidelijke signalen over gegeven", gaf Nicole de Moor (cd&v) toe in 'Terzake'.

"We hebben de voorbije jaren ook heel wat debatten gevoerd over regularisatie van mensen in onwettig verblijf. We hebben de voorbije decennia elke tien jaar een regularisatiecampagne georganiseerd, om mensen in onwettig verblijf dan toch een verblijfsrecht te geven."

"En wat creëer je daarmee? Valse hoop. Je geeft mensen eigenlijk de indruk dat men gewoon lang genoeg in het land moet blijven om dan uiteindelijk toch een verblijfsrecht te krijgen."