Tom Van Grieken neemt corona-beleid van regering-De Croo onder vuur

door: WVDS
Tom Van Grieken met mondmasker
Afbeelding bron: Vlaams Belang

Vanuit het buitenland wordt met grote ogen gekeken naar de bijzonder slechte corona-cijfers in België. De regering heeft dan ook enkele belangrijke fouten gemaakt, vindt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken die het corona-beleid van de regering-De Croo kritisch onder de loep neemt.

“Ik zal beginnen met het positieve: de communicatie is al beter dan onder de vorige regering, maar dat is niet echt een verdienste, want nog slechter communiceren dan de vorige premier Wilmès zou pas echt schrikken zijn.”

“De regering-De Croo is een verderzetting van de vorige regering en wij vinden het onbegrijpelijk dat er in september, toen alle lichten op rood begonnen te springen, eerst nog werd versoepeld waardoor men nu nog strengere regels heeft moeten invoeren.”

“Ik denk daarbij aan de horeca die vroeger en harder dan de andere sectoren is getroffen door strenge maatregelen en dat eigenlijk zonder wetenschappelijk bewijs”, aldus Tom Van Grieken aan Redactie24.

Massaal testen

“Wij vinden dat er massaal getest moet worden en daar gaat de regering-De Croo de mist in. Ze hebben het aantal testen teruggeschroefd, maar meten is weten en dus moet je massaal testen. Enkel op die manier kan je mensen die besmet zijn in quarantaine plaatsen.”

Ten slotte ziet de voorzitter van Vlaams Belang ook regionaal belangrijke verschillen in handhaving van de corona-maatregelen. 

“Worden alle maatregelen die ze uitvaardigen wel gehandhaafd? Ik heb de indruk dat ze in Vlaanderen wel ongelooflijk streng zijn, maar in Brussel dat al maandenlang een broeihaard is, worden amper pv’s opgesteld en dat is niet meer serieus, dat is heel onrechtvaardig.”