Van Grieken over nieuwe terreurgolf: “We moeten stoppen met de grenzen wagenwijd open te zetten”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Europa werd de voorbije weken opnieuw opgeschrikt door een golf van terreur. Er waren aanslagen in Frankrijk en in Oostenrijk. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vindt dat het probleem eindelijk bij naam moet worden genoemd.

“We moeten beginnen het probleem bij naam te noemen: dit is islamitische terreur. Zolang politici het probleem niet bij naam noemen zijn zij mee een onderdeel van het probleem en geen onderdeel van de oplossing. Ze moeten een kat een kat durven noemen, het is moslimextremisme dat aan de basis ligt van die verschillende aanslagen.”

“We moeten stoppen met de grenzen wagenwijd open te zetten zodat we stoppen met het importeren van moslimextremisten of IS-strijders."

"We moeten af van het idee dat moslimextremisten hier moeten berecht worden. Laat hen maar berecht worden in Syrië, want bij ons zijn ze na enkele maanden alweer op vrije voeten en dan kunnen ze opnieuw aanslagen plegen.”

 “We moeten ook stoppen met de islam te financieren. We zijn onze eigen ondergang aan het financieren, een ideologie die alles waar wij voor staan wil kapotmaken. In plaats van geld in de islam te steken, moeten we meer geld in onze veiligheidsdiensten steken zodat we al die moslimextremisten goed kunnen opvolgen en liefst terugsturen.”