Van Quickenborne dreigt: "Boetes van duizenden euro's, mensen zijn gewaarschuwd"

door: MRO
Vincent Van Quickenborne Open Vld
Afbeelding bron: Photonews

De krokusvakantie is in aantocht en ongetwijfeld zullen heel wat mensen maar al te graag op reis gaan. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne richt een forse waarschuwing naar diegenen die toch een niet-essentiële reis willen maken.

Een reisje tijdens de krokusvakantie is verboden. "Ik denk dat mensen wel beseffen dat niet-essentiële reizen écht niet mogen. Er zullen dus ook controles zijn aan de grenzen. Mensen die toch proberen op reis te vertrekken en betrapt worden, zullen sowieso een boete moeten betalen", beklemtoont Vincent Van Quickenborne in VTM Nieuws.

De minister stelt duidelijk dat er een boete zal volgen en die kan zeer hoog oplopen. "Ze moeten dan ook rechtsomkeer maken, dat is heel duidelijk. Stel dat men nog een probeert om dan toch opnieuw te vertrekken, dan is er sprake van recidive. In dat geval zal er rechtstreeks gedagvaard worden voor de rechtbank."

"Het gaat dan over boetes van duizenden euro's, dus de mensen zijn gewaarschuwd. Doe het niet, uit respect voor alle mensen die de regels respecteren."