Van Quickenborne: “Keihard optreden tegen mensensmokkelaars die geld verdienen op rug van gelukszoekers”

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft in zijn beleidsverklaring aangekondigd dat hij de mensensmokkel aan banden wil leggen door zeer streng op te treden.

“Het is een illusie om te denken dat we het probleem kunnen oplossen door een louter repressieve aanpak, dit behoeft een Europese aanpak. Maar justitie zal alles doen om hiertegen op te treden. Dat betekent repressief”, kondigt Vincent Van Quickenborne aan.

“Wij gaan keihard optreden tegen mensenhandelaars en mensensmokkelaars die geld verdienen op de rug van gelukszoekers. We gaan ons focussen op de achterliggende netwerken. We gaan de criminelen opsporen en ook stropen.”

“We gaan ons wetgevend arsenaal uitbreiden. Ik denk aan bestraffing van inklimming buiten de havens. Ik ga vragen dat er in elk gerecht magistraten zijn die gecoördineerde acties opstellen met de politie.”

De minister kondigt aan te zullen optreden tegen alle misdrijven die verband houden met mensensmokkel. “Ik denk aan huisjesmelkerij, valse documenten, zwartwerk, seksuele uitbuiting, bedelarij, het verhandelen van organen en het gedwongen plegen van misdrijven.”