Vandenbroucke heeft hoge verwachtingen van volgend Overlegcomité: "Anders is het politieke mislukking"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke wil bij het volgende Overlegcomité een belangrijk instrument op tafel leggen. Het gaat om de coronabarometer.

"Het is vroeger al geprobeerd, maar toen niet gelukt. Laat ons werken aan een stappenplan, waarbij je eigenlijk kijkt naar een barometer", zei Vandenbroucke op Radio 1.

"Dat wil zeggen: je kijkt naar de gegevens over de epidemie. Hoe bedreigend is die? Je maakt een onderscheid tussen 'zeer ernstig', 'ernstig' en 'de zaken zijn onder controle'. Afhankelijk van dat niveau van bedreiging en risico zet je pakketten aan maatregelen klaar."

"Men weet wat men kan verwachten, en in functie van de ernst van de bedreiging neem je dan die maatregelen. Dat is het oude idee van een barometer, op een soepele manier toegepast met een stappenplan."

"Zo is er ook een stukje voorspelbaarheid. Perspectief wanneer het beter begint te gaan. En weten wat we misschien moeten doen als het slechter begint te gaan."

Overlegcomité

"Ik heb aan mijn collega's in het Overlegcomité gezegd dat als we dat niet op een volgend Overlegcomité kunnen afkloppen, dat toch wel echt een politieke mislukking is."

"Maar ik durf niet zeggen dat het gaat lukken. Ik hóóp het, ik vind het heel hard nodig."

Download nu de gratis app van Redactie24