"Volgepropte treinwagons en dan eisen dat alles perfect verloopt in de winkelstraten"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De niet-essentiële winkels mogen opnieuw open onder strenge voorwaarden. Het baart heel wat burgemeesters kopzorgen om alles in goede banen te leiden. Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, vraagt aan de federale overheid om ook een extra inspanning te leveren.

"Het is natuurlijk wel een risico, aangevuld met duizenden mensen die opnieuw klaarstaan om naar Oostende te komen met de trein, met de gratis tickets. Dat is toch wel een zorgwekkende evolutie", stelt Bart Tommelein (Open Vld) in De Ochtend op Radio1.

"Van de burgemeesters en van de steden wordt zeer veel gevraagd. Wij moeten maar zorgen dat het in orde is en we moeten die factuur ook zelf betalen."

NMBS

"Wij doen extra inspanningen en ik verwacht dan ook vanuit de federale politie en vanuit de NMBS extra inspanningen. Als men vanuit de NMBS ook eens wil kijken naar een reserveringssysteem, als de minister van Binnenlandse Zaken ook eens kan kijken naar spoorwegpolitie in Oostende op het moment dat het station overbelast is, zou dat zeer welkom zijn."

"Het kan niet altijd vanuit de steden en gemeenten zelf komen. Wij nemen een beslissing vanuit Brussel en de burgemeesters moeten het dan maar oplossen. Dat is nu al maanden aan de gang, dus mijn uitdrukkelijke vraag om te investeren bij de NMBS."

"Het is belachelijk natuurlijk als je wagons ziet die volgepropt zitten met mensen omdat niets gecontroleerd wordt, om dan van ons te eisen dat alles in de winkelstraten perfect georganiseerd wordt. Dat kan niet, het moet van twee kanten komen."