Wat ligt er allemaal op tafel bij het volgende Overlegcomité?

door: STS
overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Op woensdag 22 december wordt er een nieuw Overlegcomité gehouden. Daar zullen enkele interessante zaken op tafel komen te liggen.

Versoepelingen zullen er die dag wellicht niet worden aangekondigd. Naast premier Alexander De Croo is ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke daar geen voorstander van.

Maar er zal wel voor het eerst gepraat worden over verplichte vaccinatie voor de hele bevolking. Momenteel is er enkel een verplichte vaccinatie voor de zorgsector. Alle zorgpersoneel moet tegen 1 april gevaccineerd zijn. Wie weigert, kan zijn job verliezen.

Coronapas

Het gebruik van het Corona Safe Ticket, of de coronapas, zal ook op tafel liggen. Er wordt gedacht aan een zogenaamd 2G-beleid, waarbij enkel mensen die gevaccineerd zijn of het virus doorstaan hebben, de coronapas kunnen gebruiken.

Ook de coronabarometer, waar meerdere partijen voorstander van zijn, zal besproken worden. Die zou het verstrengen en versoepelen van maatregelen op lange termijn gemakkelijker moeten maken. Bepaalde coronacijfers kunnen dan gekoppeld worden aan bepaalde maatregelen, en zo weten sectoren sneller waar ze aan toe zijn.