Maureen Vanherberghen verklapt ultieme jobtip: "Veel mensen weten dat niet"

door: LHX
Maureen Vanherberghen
Afbeelding bron: VTM

Maar liefst vijf afleveringen hield Maureen Vanherberghen het uit in 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Ze maakte een diepe indruk met haar brede kennis.

Maureen Vanherberghen is radiopresentatrice op MNM en actrice in onder meer 'Familie'. Toch heeft ze ooit een heel andere job gehad.

Toen ze nog studeerde, werkte ze in de vakanties namelijk als 'cabin crew member', ofwel stewardess. Hoe ze daarbij kwam? "Een tante van mij heeft dat ooit als job gedaan, en ik vroeg me af of je dat ook niet zou kunnen doen als vakantiejob", vertelt ze in de podcast 'De Slimste Mens: The Morning After'.

"Dat kon ook effectief. Veel mensen weten dat niet", klinkt het. Ze deed de job uiteindelijk twee maanden lang.

"Ik vond dat superinteressant. Ik kom graag op plekken als ziekenhuizen en luchthavens, ik ben daar graag. Het zijn plekken vol verhalen."

"Het leukste was, achteraf bekeken, de opleiding. Die heeft denk ik even lang geduurd als de tijd dat ik stewardess ben geweest."

"Ik ben ergens in Brussel uit een vliegtuig moeten springen dat in het water lag, op van die opblaasbare slides. Ik heb een brand moeten blussen, een baby moeten reanimeren... Da's toch supertof en leerrijk!"