Prinses Eléonore krijgt slecht nieuws: Niet toegelaten op Sint-Jan Berchmanscollege

door: COS

Prinses Eléonore is niet toegelaten op het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Voor de 12-jarige dochter van koning Filip en koningin Mathilde is er geen plek meer op haar vertrouwde school.

Volgens Het Nieuwsblad en De Standaard zal prinses Eléonore op 1 september noodgedwongen in het eerste middelbaar van het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem moeten starten. Ze had nochtans graag op het Sint-Jan Berchmanscollege gebleven waar ze haar lagere school doorliep.

Bij het Sint-Jan Berchmanscollege is het zo dat kinderen met een broer of zus in het secundair, zoals op vele scholen, voorrang krijgen. Aangezien prins Gabriël vorig jaar van school veranderde en prinses Elisabeth in 2018 naar Wales trok om haar laatste twee jaren secundair af te werken, valt Eléonore af. Ook de woonplaats speelt een rol. Hoe dichter de leerling bij de school woont, hoe groter de kans om toegelaten te worden.

Prinses Elisabeth start volgende week met haar legeropleiding in de Koninklijke Militaire School in Brussel. Prins Emmanuel zal broer Gabriël vervoegen in de International School of Brussels. Hij was ondertussen te oud voor zijn school Eureka voor kinderen met leerproblemen, maar zal ook op zijn nieuwe school de nodige begeleiding krijgen.