Action lanceert belangrijke veiligheidswaarschuwing en grijpt in: "Dit vormt gezondheidsrisico"

door: STS
action
Afbeelding bron: MRO

Action lanceert op zijn website een 'belangrijke veiligheidswaarschuwing'. Een item dat verkocht werd bij Action, wordt nu teruggeroepen van bij de consumenten. De leverancier en de winkelketen geven een belangrijke veiligheidswaarschuwing.

Het artikel heet 'Scoubidou set', waarmee kinderen kleurrijke armbandjes en kettinkjes mee kunnen maken. Het draagt artikelnummers 102758 / 3202854 (staat op de verpakking) en EAN nummers 8715275821800 en 8715275821879. Leverancier AVEC maakt melding van een ernstig probleem met dit product.

"Onderzoek heeft aangetoond dat de bedeltjes uit de 'Scoubidou set' een te hoge concentratie weekmaker bevat. Een te hoge concentratie vormt een gezondheidsrisico", laten Action en AVEC weten. "Het artikel voldoet niet aan de veiligheidseisen die wij stellen."

Bedrag wordt terugbetaald

Het artikel werd verkocht van januari 2024 tot en met april 2024. AVEC roept mensen die dit gekocht hebben op om het terug te brengen naar een winkel van Action. Getroffen consumenten zullen daar hun aankoopbedrag terugbetaald krijgen.

"We hechten veel waarde aan de kwaliteit en veiligheid van onze producten. Onze excuses voor dit ongemak", laat AVEC nog weten.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Waarschuwing
Afbeelding bron: Action