Colruyt moet kritiek slikken: "Schandalig gewoon"

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Colruyt krijgt online heel wat kritiek op een bericht over de nieuwe innovatieve winkelkar die de supermarktketen momenteel uittest. Die winkelkar bevat een ingebouwde scanner en een scherm.

De zogenaamde 'Smart Cart' scant de producten die erin terechtkomen en rekent deze ook automatisch af op het eind van de winkelbeurt. Op de Facebookpagina van Colruyt weerklinkt kritiek. Mensen vrezen dat de traditionele kassa's zullen verdwijnen.

"Op de duur hebben jullie geen mensen meer nodig. Schandalig gewoon", vindt Rolf. "Nog meer personeel afschaffen, proficiat", schrijft Tom.

De klantendienst van Colruyt reageerde: "Dat je onze test met nieuwe innovatie winkelkarren associeert met het afschaffen van personeel is zeker niet aan de orde. We trachten tegemoet te komen aan een groep van klanten die graag efficiënt en snel wenst te winkelen."

"Dit wil niet zeggen dat onze klassieke kassa's gaan verdwijnen. Dienstbaarheid is net wat Colruyt onderscheidt van andere retailers. Onze collega's zullen je dus nog steeds helpen, zowel aan de kassa als in de winkel zelf. De keuze om in de toekomst gebruik te maken van deze winkelkar is dus geheel aan de klanten."