Colruyt voert verandering door: "We gaan dat geleidelijk afbouwen"

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: MRO

Bij Colruyt Group gaat men de strijd tegen een ongezonde levensstijl aan. De supermarktketen gaat het suikergehalte in bepaalde producten van het huismerk Boni verlagen.

"We verlagen het suikergehalte in de ontbijtgranen van huismerk Boni zonder gebruik te maken van zoetstof en zonder de smaak te veranderen", klinkt het.

"Ontbijtgranen bevatten vandaag gemiddeld 25 g suiker per 100 g en daar willen we verandering in brengen", zegt Ivyn Degeest, voedingsdeskundige bij Colruyt Group.

"Omdat we de consument graag laten wennen aan een minder zoete smaak, bouwen we die geleidelijk af. We kiezen ook bewust om suiker niet te vervangen door zoetstoffen. In de toekomst zal het suikergehalte in de ontbijtgranen dus verder blijven dalen waar mogelijk."

"We willen zo onze maatschappelijke rol opnemen om een gezonde levensstijl bij klanten te promoten en hen te activeren om bewuste keuzes te maken."

Vanaf maart 2024 zijn alle ontbijtgranen Boni met de aangepaste samenstelling te vinden in de supermarkten van Colruyt, Spar en OKay.