Expert legt magische formule van winkelketen Action uit: “Zo wil iedereen er gaan winkelen”

door: PMN

Als je naar Action gaat, weet je haast al op voorhand dat er redelijk druk zal zijn in de winkel. En dat is niet toevallig, want veel mensen willen er gaan winkelen.

Waarom wil iedereen naar Action? Wij vroegen het aan Gino Van Ossel - Retail expert van de Vlerick Business School. “Heel gemakkelijk. Als je bij Action binnenstapt ontdekt je wel altijd iets”, verklaart hij aan Redactie 24.

“De meerderheid van de producten zijn goedkoop. Niet alleen in vergelijking met hun concurrenten, maar ook qua prijs van de artikels. Je kan er haast geen ‘nee’ tegen zeggen. Ze wisselen voortdurend van producten. Dat kan seizoensgebonden zijn. Ze hebben telkens weer andere zaken.”

En alle lagen van de bevolking gaan er producten kopen. “Je hebt mensen die er naartoe gaan die het financieel niet breed hebben, maar je hebt ook mensen die daar gewoon graag gaan shoppen”, gaat Van Ossel verder. “ Ze zien iets op hun folder en gaan naar de Action. Eens ze in de winkel zijn, nemen ze toch weer meer mee dan ze nodig hebben. Dat is dan de magische formule die men bij Action hanteert."

Tags action